Tekst og foto: Siri Ulverud

For å svare på dette så må vi 10,5 år tilbake. Ja, jeg faktisk bodd her 11 år til sommeren :) 

Da jeg var i ferd med å avslutte utdanningen min, og det var tid for å søke jobber, så fant jeg ut at jeg hadde lyst til å prøve å bosette meg i Finnmark for en periode. Jeg var innforstått med at hvis jeg flyttet sørover, nærmere hjemplassen, min i en alder av 28 år, så kom jeg nok aldri til å flytte nordover igjen. (Jeg tok Bachelorgraden min i Bodø)

Det må også nevnes at jeg allerede hadde bodd ulike plasser i Nordland og Troms, samt et år i Alta siden jeg var ferdig med videregående, og jeg trivdes veldig godt i landsdelen. At det ble Lakselv var kanskje litt tilfeldig, men også dels gjennomtenkt.

Da det nærmet seg tid for å søke jobb, så var det tilfeldigvis ledig stillinger i Lakselv og jeg syntes de så spennende ut. Men før jeg søkte så undersøkte jeg litt om hva som fantes av aktiviteter i Lakselv. Jeg var ganske klar på at jeg også skulle ha et liv utenfor jobben. Og det var her jeg ble positivt overrasket.

Jeg var selvsagt klar over alle friluftsmulighetene som var her, men at det skulle være så godt utvalg av aktiviteter ellers kom som en positiv overraskelse. Det var alt fra fotball, håndball, basket og volleyball til klatring. Dette var med på å gjøre valget mitt enkelt.

I tillegg så var det også avgjørende at det var flyplass med direkterute til Tromsø her, slik at jeg uten alt for lang reisetid kunne komme meg sørover på besøk til familie og venner.

Det gikk ikke lang tid etter at jeg flytta hit før jeg spilte fotball på damelaget til Porsanger il, og i tillegg var med på både håndball og volleyball.

Via aktivitetene ble jeg raskt kjent med både lokale og andre innflyttere, og ble så tatt med på masse aktiviteter og andre ting. Dette gjorde at trivselen var høy allerede fra starten. Vi kunne f.eks samle en gjeng som dro ut, lagde bål og spiste middag ute på en hvilke som helst ukedag. -20 grader var ingen hindring J

Jeg prøvde meg også etter hvert på klatring, for her i Lakselv har vi en flott innendørs klatrevegg samt mange ferdige ruter utendørs.

Det gikk rett og slett ikke an å kjede seg her.

Siri.jpg

Dager som dette gjorde at jeg ikke var i tvil om at jeg tok det riktige valget.

Men det aller viktigste for trivselen var alle de fantastiske personene jeg ble kjent med.

 

Her er noen bilder fra ting å gjøre i Lakselv:

scootercross_648x432.jpg

Som tilskuer på NM i skutercross

midnattssol_648x432.jpg

Snøskuter turer på Finnmarksvidda

På tur med hund_648x486.jpg

På tur med verdens beste turkompis.

pannekaker stek tpå bål_648x432.jpg

Pannekaker har aldri smakt så godt som når de er stekt på bålet.

bålkaffe_648x432.jpg

For ikke å glemme bålkaffen, nesten det viktigste for mange.

fiskevann.jpgfiskevann 1_648x432.jpg

Fiskevann og elver er det nok av her i Lakselv, men man må bli kjent med de lokale for å få bli med til de virkelig gode fiskeplassene.

Som dere har sett av noen bilder så fikk jeg meg også ganske raskt hund etter at jeg flyttet hit, og da får man også jakt turer på dager som dette.

på tur med hund 1.jpg

Det er mange fine områder man kan gå turer i også, både med og uten hund.

Jeg kan jo ikke skrive et innlegg om fine ting å gjøre i Lakselv uten å nevne Midnattsrocken. Årets høydepunkt for mange, som vi kan takke lokale ildsjeler for.

midnsttarock_648x1152.jpg

Jeg hadde i utgangspunktet bare tenkt å bo her i maks 2 år, men hva det var som fikk meg til å bli skal jeg fortelle deg mere om i neste innlegg.

 

-Siri-