Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Høring – Søknad om midler til bredbåndutbygging i Porsanger kommune 2021

Porsanger kommune har siden 2013 arbeidet med å øke tilgjengeligheten på Bredbånd for kommunens innbyggere, bedrifter, organisasjoner og offentlige institusjoner. Prioriterte områder i Porsanger kommune vil være områder hvor det ikke allerede er igangsatt bredbåndsutbygging, eller som har bredbånd med hastigheter mindre enn 30 Mbps nedstrøms og 6 Mbps oppstrøms. Porsanger kommune ønsker å kartlegge om det finnes husstander, organisasjoner, offentlig virksomhet, eller privat virksomhet som fortsatt mangler bredbånd av tilfredsstillende kvalitet. Det er ikke mulig å søke om midler til fritidsboliger og hytter slik at eiere av disse ikke skal melde inn behov til Porsanger kommune. Tilbakemeldingene Porsanger kommune mottar om manglende bredbåndstilbud vil være avgjørende om kommunen skal søke om midler til utbygging av bredbånd, og hvilke områder det skal søkes for. Oppdatert 08.04.2021

Vil du flytte til Porsanger?

I tillegg til alle de andre fordelene med å bo i Porsanger, er det en rekke økonomiske fortrinn ved å bo og arbeide langt nord i landet. Noen av disse gjelder for privatpersoner og noen er rettet mot bedrifter som er lokalisert i Finnmark eller i Nord-Troms. Dette skyldes at Stortinget i 1990 vedtok å opprette en egen tiltakssone for Nord-Troms og Finnmark.

Hvorfor vi vil bo i Porsanger

Hvorfor ble det Lakselv?

Er det et spørsmål jeg har fått ganske mange ganger er det hvorfor jeg valgte å flytte til Finnmark, og den lille plassen Lakselv. 

 

Kavalerieskadronen på omvisning i Porsanger

Rønnaug Næss og Håvard Lie (20) er to av de 150 nye soldatene på Porsangmoen. For å bli kjent med sin nye kommunen, ble det satt opp en omvisning med buss. Omvisningen ga soldatene noen nye kulturhistoriske perspektiver.

Lakselv videregående skole er best!

Tove Johanne og Kathrine har det til felles at de går på Lakselv videregående skole. Begge løfter frem det gode skolemiljøet og at Porsanger er topp når de beskriver hvorfor de trives!

Iporsanger-magasinet

Trykkeriservice har siden 2015 gitt ut magasinet Iporsanger til husstander i Porsanger og omliggende kommuner. Vi har fått tilgang til alle magasinene, og du kan bla deg gjennom i lenkene under.