Tekst og foto: Frida Persen

Vi har det beste miljøet!

Porsangerværingen Kathrine Bjørnbak (18) går sitt andre år på studiespesialisering ved Lakselv videregående skole. - Jeg valgte å gå studie fordi det åpner mange dører for fremtiden. Kathrine er veldig fornøyd med både lærerne og klassekameratene sine. - Altså, lærerne er alltid der for oss. Vi får hjelp til alt vi trenger, og timene blir liksom aldri kjedelig. Porsangerværingen mener at Lakselvfolk er veldig finke til å ta intiativ når det kommer til de som velger å flytte hit. - Jeg, som er fra Lakselv, har selv opplevd at jeg er flink å ta i mot borteboerne.

- Det er veldig trygt å bo i Lakselv, forteller Kathrine. Hun mener det er en trygg plass å bo, fordi de alltid har folk rundt seg som er villig til å passe på dem. Kathrine forteller også at det er alltid noe å finne på etter skoletid. Det Kathrine liker å gjøre er å dra på «tirsdagskvelder» som skjer i kantinen ved skolen. Der kan de spille spill, spise mat, prate og se film med venner. - Det er en veldig fin måte å få nye venner på! Det Kathrine liker best å gjøre etter skoletid og i helgene er å trene på Solheim sitt treningssenter, men også å dra opp til GP for å trene eller svømme. Kino er også en av tingene hun og vennene bruker tid på etter skoletid.

- Det fineste med Porsanger må være alle tingene vi finner på. Teltturer om sommeren, skuterturer om vinteren. Naturen gjør det jo enda bedre! Forteller hun.

Livet i Porsanger er topp

Tove Johanne Bårdsnes er 17 år og er på sitt andre år i Lakselv. Hun går linjen Ambulansefag og forteller at hun trives best når hun befinner seg i Porsanger.

- Skolen har veldig mye å si for å kunne trives, noe Lakselv videregående skole gjør. Skolen har mange tilbud å benytte seg av. Det Tove er mest glad i av fritidsaktiviteter er elevtrim som foregår i aulaen etter skoletid. Der kan hun spille fotball og holde på med morsomme aktiviteter med venner.

Jeg har flere venner i Lakselv enn jeg noen gang har hatt i Honningsvåg. Alle her er villig til å bli kjent med nye mennesker, noe jeg syns er veldig koselig. Tove Johanne er opprinnelig fra Honningsvåg, men valgte å flytte til Lakselv høsten 2017. Hun bor på hybelbygget, og trives godt der.

- Det er mange fra klassen min som også bor på hybelbygget, så jeg er aldri ensom. Tove Johanne og vennene hennes har alltid noe å finne på, selv om Lakselv er en liten plass. - Det som er bra med folka fra Porsanger, er at de fleste liker å finne på noe! Det blir aldri kjedelig her.